Percussieles

LATIN PERCUSSION, JWDRUMS leert het je!

Onder percussie wordt verstaan: slagwerkinstrumenten uit o.a. Zuid en Midden Latijns-Amerika. De bekendste hiervan zijn conga’s, cajón, timbales, bongo’s alsmede handpercussie zoals shakers en beatring. Ook Braziliaanse instrumenten vallen hieronder. Denk hierbij aan surdo, repinique, tamborim.
.
Percussie-instrumenten hebben vaak een grote aantrekkingskracht. Vooral het bespelen ervan is erg leuk om te doen. Ze vallen op door hun aparte klankkleur en speciale effecten.
.
Een percussionist geeft kleur, sfeer en swing aan een song.

Inhoud van de percussielessen

In de lessen leer je het bespelen van het (of de) gekozen percussie-instrument(en). Gewerkt wordt aan houding, slagtechniek, hoe je verschillende soorten klanken uit het instrument kunt halen en het toepassen van percussiepatterns in muziek.
.
Uitgangspunt van de lessen is individueel. Lesduur is 30 minuten per week. In onderling overleg wordt een vaste dag en tijdstip waarop je les krijgt afgesproken. Eventueel kunnen de lessen in klein groepsverband plaatsvinden. Informeer naar de mogelijkheden.
.
Latin percussion

Leer swingende vrolijke ritmes en muziekstijlen zoals cha cha, mambo, calypso, samba. Klik op de linker video voor een indicatie.

Pop percussion
Percussie-instrumenten lenen zich ook goed voor stijlen zoals pop, funk en dance. Bekijk bovenstaande rechter video voor een indicatie.

Cajón (Nieuw!)
De cajón komt oorspronkelijk uit Peru waar dit instrument veel wordt gebruikt als begeleiding bij bepaalde dansen. In de jaren ’70 werd de cajón in Spanje geïntroduceerd en langzamerhand kreeg het instrument ook meer bekendheid in andere landen. Het is een ‘houten kist’ maar wel een hele speciale. D.m.v. van een snarensysteem en een basgeluid weergegeven in een klankkast, kun je de cajón inzetten als ‘mini drumstel’ of als begeleidingsinstrument in unplugged situaties, wanneer subtieler percussiespel gewenst is.

Percussieworkshops

Naast de lessen biedt JWDRUMS ook unieke Braziliaanse percussieworkshops aan. Leuk voor een groep vrienden, muzikanten of als teamuitje. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zelf ervaren? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Eens vrijblijvend ervaren of percussie iets voor jou is? Vul dan onderstaand formulier in.

    WhatsApp!