Slagwerkles

Les in Slagwerk? Leren trommelen? Ook dat kan!

Trommelen is super leuk om te doen! Slagwerk is een verzamelnaam en omvat ongestemd (bijv. kleine trom/ snare drum) en gestemd (bijv. xylofoon) slagwerk.
.
Met slagwerklessen kun je al op een jonge leeftijd (vanaf 8 jaar) starten. Een solide basis blijf je horen!

Inhoud van de slagwerklessen

De basis van iedereen die zich bezighoudt met drums, percussie of slagwerk, wordt gelegd door trommelvaardigheid en ritmiek. In de lessen wordt d.m.v. verschillende methodieken gewerkt aan het ontwikkelen van (slag)techniek, ritmiek, stokvoering en muzikaliteit. Slag voor slag leer je ritmische bouwstenen en vaardigheden die nodig zijn en speel je mee met play alongs, duetten of repertoire voor slagwerk.
.
Uitgangspunt voor de slagwerklessen is individueel. Je kunt kiezen voor 20 of 30 minuten les per week. In overleg wordt een vaste dag en tijdstip afgesproken.
.
Ook leren trommelen? Klik hier voor onze tarieven!
.

Traditional rudimental drumming

Ben je al gevorderd dan kun je ook kiezen voor rudimental drumming. Rudiments zijn een serie vaste basispatronen en combinaties van slagen die op snare drum worden gespeeld. Ze hebben van oorsprong een militaire achtergrond, gebaseerd op de methodiek van de Amerikaanse rudimental drummer Sanford Moeller (‘The Moeller book’). Rudimental drumming is zeer geschikt om vaardigheden op drums of snare drum naar een hoger level te tillen, te (leren) soleren alsmede het ontwikkelen van creatieve ideeën.

Zelf ervaren? Meld je dan aan voor een gratis proefles!

Eens vrijblijvend ervaren of slagwerk iets voor jou is? Vul dan onderstaand formulier in.

    WhatsApp!